Eczeem

Eczeem is zowat de meest voorkomende huidaandoening.

Vaak wordt het ook aangeduid als “dermatitis”. De huid met eczeem jeukt en is rood, droog en schilferig. Ze is soms verdikt (lichenificatie) en kan met helder vocht gevulde blaasjes vertonen. Er zijn verschillende types eczeem.

De 3 meest voorkomende zijn:

1. Irritant contacteczeem waarbij het eczeem wordt veroorzaakt door contact met een irriterende stof.

2. Allergisch contacteczeem door contact met een allergene stof. Deze beide vormen van eczeem kunnen worden voorkomen of verholpen worden door desbetreffende stoffen te vermijden.

3. Atopisch of constitutioneel eczeem (ook wel ‘neurodermitis’ genoemd): het eczeem is erfelijk van aard en wordt niet veroorzaakt door een bepaalde stof, maar wordt wel opnieuw uitgelokt of verergerd door allergenen en irriterende stoffen. Deze vorm van eczeem kan jammer genoeg niet worden voorkomen.

Zinvolle maatregelen bij eczeem

1. Eczeem uitlokkende stoffen vermijden.

De stoffen die het vaakst de huid irriteren, allergische reacties veroorzaken of constitutioneel eczeem uitlokken of verergeren, zijn bekend. Uit alle dermatologische informatie blijkt steeds opnieuw dat parfum, geurgrondstoffen, conserveringsmiddelen en chemische UV-filters tot de meest allergene stoffen in de cosmetica behoren.

2. De huidbarrière herstellen.

Gebruik cosmetica voor de droge huid met ceramides, urea, teunisbloemolie en eventueel ook met vitamine B12. Deze ingrediënten hebben een bewezen barrièreherstellende werking. Hierdoor kunnen dehydratatie, schilferigheid en infecties worden vermeden. Neem regelmatig een niet al te heet, kort bad met een gezonde, natuurlijke (bad)olie. Deze olie blijft op het wateroppervlak drijven en verdeelt zich gelijkmatig over het hele lichaam wanneer u uit bad komt.

3. Niet krabben en jeuk vermijden.

Door het krabben kan de huid zich niet blijvend herstellen. Gebruik daarom producten met een hoog gehalte vitamine E. Natuurlijke vitamine E (D-alpha-tocopherol acetate) vermindert jeuk, is niet allergeen, is huideigen en heeft de sterkste werking van alle vitamine E vormen. Het heeft bovendien een zeer brede beschermende en herstellende werking.

4. Vermijd/bestrijd infecties.

Een verstoorde huidbarrière maakt de huid vatbaar voor infecties door bacteriën en schimmels. De dermatoloog zal hiertegen antibiotica voorschrijven. Ook uw huidverzorging kan behulpzaam zijn en vooral, ze kan infecties helpen voorkomen. Zo hebben producten die vitamine B12 bevatten een bewezen ontstekingsremmende werking.

Van een constitutioneel eczeem raak je jammer genoeg nooit af. Met een goede verzorging, op basis van de juiste ingrediënten, houdt u het wel goed onder controle. Als huidspecialist werk ik bij huidklachten als eczeem met de natuurlijke huidverzorging van Dr. Baumann en medische aanvulling Gladskin Eczema.

Gladskin Eczema is speciaal voor mensen met eczeem. Gladskin kan eczeem niet genezen. Wel kan het de klachten verminderen en nieuwe klachten helpen voorkomen.

Gladskin Eczema:

– Vermindert jeuk en roodheid

– Kalmeert de overspannen huid

– Voorkomt ontstekingen

– Draagt bij aan een gezonde bacteriele balans van uw huid.

Hoe werkt Gladskin Eczema?

Op uw huid zitten miljarden bacteriën, zowel goede als slechte. De goede bacteriën houden de huid gezond. Ze doden indringers en door hun aanwezigheid is er minder ruimte over voor de slechte bacteriën. De slechte bacteriën zijn in de minderheid, maar als ze de kans krijgen, kunnen ze problemen veroorzaken. Bijvoorbeeld ontstekingen, jeuk en roodheid. Meestal is de bacterie Staphylococcus aurus de boosdoener. Gladskin Eczema bevat Staphefekt, een eiwit dat de Staphylococcus bacteriën doodt. Andere producten doden niet alleen de slechte, maar ook de goede bacteriën. Gladskin laat de goede bacteriën juist met rust. Uw huid kan zich zo op een natuurlijke manier herstellen.

Als je meer wilt weten over de Dr. Baumann en Gladskin producten tegen eczeem, neem dan contact op met Spa Noa.